באילו תנאים עלי לעמוד כדי לנהוג ברכב ציבורי?

נהיגה ברכב ציבורי זו אפשרות תעסוקתית מרגשת ומתגמלת, במסגרתה תוכלו להסיע נוסעים או לשנע סחורות ברחבי הארץ. יחד עם זאת, לפני שתהפכו לנהגים מקצועיים ותצאו לדרך, עליכם להוציא רישיון לרכב ציבורי, ולשם כך עליכם לעמוד בתנאים הדרושים.

השלבים השונים של הוצאת רישיון

כדי להוציא רישיון נהיגה על רכב ציבורי, עליכם לעמוד בתנאים שונים ומגוונים, ולפעול על פי השלבים הבאים:

  • מילוי טופס בקשה דיגיטלי – השלב הראשון בדרך הוא למלא טופס בקשה דיגיטלי באתר הכולל מילוי הצהרה על מצבכם הבריאותי, וויתור על סודיות רפואית ומתן הסכמה לכך שניתן יהיה לבדוק את המרשם הפלילי שלכם. התהליך מתבצע אונליין באמצעות הטלפון הנייד, במהלכו תקבלו הודעות טקסט ותידרשו לאמת פרטים אישיים ולאשר שלבים לאורך התהליך.
  • בדיקת ראייה אצל אופטומטריסט מורשה – השלב הבא יהיה לבצע בדיקת ראייה אצל אופטומטריסט מורשה בהתאם לדרגת הרישיון שאתם מבקשים להוציא. עם סיום הבדיקה, האופטומטריסט ידפיס את תוצאות הבדיקה, אתן יהיה עליכם לגשת לעמדת צילום ולהצטלם, במידה ואין תמונה מעודכנת שלכם במערכת.
  • עיון במרשם הפלילי – לאחר שנתתם את הסכמתכם, משרד הרישוי יפנה למשטרת ישראל כדי לקבל את המרשם הפלילי והתעבורתי שלכם. במידה ואתם בעיצומו של הליך פלילי או שיש לחובתכם עבירות תעבורה, רשות הרישוי תידרש להחליט אם לאפשר לכם להוציא רישיון נהיגה ברכב ציבורי או אם לשלול את האפשרות הזאת.
  • רכבת ציבוריתבדיקות מיון וכשירות – במידה ורשות הרישוי החליטה לאפשר לכם להוציא רישיון נהיגה ברכב ציבורי, בשלב הבא תידרשו לעבור בדיקות מיון וכשירות, אשר מטרתן לבדוק התאמה. בדיקות אלו כוללות מבחן פיזיולוגי, מבחנים ממוחשבים שיבדקו את הכשירות שלכם, וראיון עם פסיכולוג. בתום המבחנים תצטרכו לקבל אישור מהרופא המוסמך, שמהווה תנאי להכשרה העיונית שיהיה עליכם לעבור.
  • הכשרה עיונית לנהיגה ברכב ציבורי – שלב ההכשרה כולל קורס אשר במסגרתו תצטרכו לעבור מבחן תאוריה עיוני, ומבחן מעשי, המוכר גם כ"טסט". בתום תקופת ההכשרה ולאחר שעברתם את שני המבחנים תקבלו תעודה, אתה יהיה עליכם לגשת לאחד מסניפי הרישוי המחוזיים, שם תקבלו את רישיון הנהיגה שלכם.

כדי להוציא רישיון נהיגה ברכב ציבורי יש לעמוד גם בתנאים הבאים:

עליכם להיות תושבי מדינת ישראל עם אזרחות ישראלית תקפה ורישיון נהיגה בתוקף. המעוניינים להוציא רישיון נהיגה  D, D1, D2צריכים להיות בני 21 לפחות עם וותק של 24 חודשים בדרגה B (רכב פרטי) או דרגה 1C (משא). ולבצע בין 30 ל- 40 שיעורי נהיגה בהתאם לדרגת הרישיון.

אלו שמעוניינים להוציא רישיון נהיגה בדרגת E,C צריכים להיות בני 19 לפחות עם וותק של 24 חודשים בדרגת C1 (רכב משא קל עד 12 טון). ואם אתם רוצים להוציא רישיון בדרגה C+E עליכם להיות בני 20 לפחות עם ותק של 12חודשים בדרגה C (רכב משא כבד).

נהג אוטובוס

לסיכום,

נהיגה ברכב ציבורי מצריכה רישיון נהיגה ייעודי, וכדי להוציא רישיון נהיגה ברכב ציבורי עליכם לעמוד בתנאים ספציפיים.

כמובן, שלא תוכלו להוציא רישיון נהיגה מבלי שעברתם תאוריה, וגם כאשר ברצונכם להוציא רישיון נהיגה לרכב ציבורי, עליכם להבין את רזיה של תורת הנהיגה. לימודי הכללים, התקנות והחוקים הנוגעים לנהיגה ברכב ציבורי תאפשר לכם לנהוג ברכב ציבורי בבטחה ובאחריות, ולהפחית את הסיכונים הקיימים.

לכן אם תקדישו את הזמן כדי להתכונן לתאוריה, ואפילו להירשם לקורס הכנה מקצועי, תוכלו להגדיל את הסיכויים שלכם לעבור את המבחן הפעם הראשונה, ולעבור שלב בדרך להשגת הרישיון הנכסף, שיפתח בפניכם עולם שלם של אפשרויות תעסוקה!